استاد اویاما در طول تمریناتی که سال های زیادی از عمر خود را وقف آن کرده بود و انجام مبارزه در رشته هایی مانند جوجیتسو ، جودو ، موی تای و کاراته بلاخره توانست با ترکیب ویژگی های مثبت هر کدام از رشته ها سبک جدیدی به نام کیوکوشین را ابداع کند، سبکی که حقیقت مبارزه واقعی در آن گنجانده شده است.
سوسای اویاما بر اساس جنبه های متفاوت روحی و جسمی انسان مبارزات این سبک را طراحی کرد. او بهترین مبارزه را از نظر قدرتی و از جنبه اخلاقی درغالب کمیته بنا نهاد. استراتژی رزمی و تفکرات مهم او در مورد مبارزه به طور کامل بر اساس اصول عقلانی و منطقی در نظام کاراته اصیل و سنتی و همچنین کاراته مدرن امروزی مطابقت دارد.
استاد اویاما به مردم دنیا نشان داد که با انجام دادن تمرینات سخت جسمی می توان بدن خود را به بالاترین درجه از مقاومت در برابر ضربات رسانیده و همچنین توان و قدرت بدن را به اندازه ای بالا برد که بتوان روزی قدرتمند ترین مرد دنیا شود. تفکرات او بالاتر از قدرت فیزیکی و مملو از معنویت بود. به همین دلیل در سیستم مبارزات این سبک، ضربه دست به سر و گردن غیر قانونی است. او اعتقاد داشت مغز انسان فرمانده بدن بوده و صورت او نیز نماد زیبایی او است و با توجه به اینکه به راحتی می توان با دست به سر و گردن ضربه زد اما انجام این کار را منوع کرد.
ولی در مقابل می توان به وسیله پا به سر و گردن ضربه زد. دلیل اینکه او این کار را مجاز دانست این بود که تکنیک های جودان گری نیازمند داشتن مهارت و انعطاف خاصی می باشند، مدافع نیز این امکان و موقعیت را بدست خواهد آورد که از خودش دفاع کند.
جذابیتی که در مبارزات این سبک وجود دارد باعث شده که کیوکوشین جایگاه خاص و بالایی در بین دیگر سبک ها داشته باشد و اینک میلیون ها نفر نیز در سراسر دنیا در کلاس های آموزشی به تمرین این روش اصیل روی آورده اند.