رشته تکواندو یکی از محبوب ترین رشته ها در بین رزمی کاران می باشد. این رشته نیز مانند هر رشته دیگر احتمال آسیب دیدگی رزمی کاران وجود دارد. در ادامه این مقاله از سایت ژیار آنلاین به برسی آسیب های رایج در تکواندو می پردازیم.
یکی از مسئولین فدراسیون بین المللی تکواندو در مورد شایع ترین کبودی ها در تکواندو می گوید: ازجمله علل اصلی که موجب ایجاد مصدومیت در رزمی کار می شود عبارتنداز: نداشتن آمادگی کافی بدن، گرم نکردن خود قبل از شروع فعالیت های ورزشی، بکارگیری تکنیک ها به صورت اشتباه و همچنین ماهیت رشته ورزشی اشاره کرد.
استفاده از تکنیک ها به شیوه درست باعث می شود که احتمال آسیب دیدگی رزمی کار به شکل قابل توجهی کاسته شود ولی باید به یاد داشته باشید که به علت اینکه در این ورزش رزمی کاران به طور مداوم به یکدیگر ضربه وارد می کنند در صورتی که رزمی کار یک بار مصدوم شود احتمال آسیب دیدگی دوباره او بیشتر خواهد شد.
بر اساس تحقیقات 5 ساله ای که توسط سازمان تربیت بدنی آمریکا انجام داده است مشخص شد که شایع ترین آسیب های تکواندو کبودی می باشد به گونه ای که 40 درصد از وصدومیت این رشته را تشکیل می دهد. با مقایسه این رشته ورزشی و دیگر ورزش های رزمی درخواهیم یافت که آسیب هایی همچون شکستگی و ترک خوردن استخوان ها در تکواندو به ندرت اتفاق می افتد. البته باید بدانید که نزدیک به 75 درصد آسیب ها برای افرادی اتفاق می افتد که تمرینات منظمی نداشه و همچنین قبل از شروع فعالیت ها خود را گرم نکرده اند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، عامل اصلی گرفتگی عضلات قبل از شروع ورزش، ناکافی بودن جریان خون در عضله می باشد. در زمان استراحت، قطر رگ ها جهت رساندن خون به عضلات مناسب می باشد ولی در زمان ورزش عضلات به میزان بسیار بیشتری به خون و عضلات نیازمند هستند.
درصورتی که شریان ها برای رساندن خون به اندازه کافی قطر نداشته باشند عضلات به دلیل کمبود اکسیژن دچار گرفتگی می شوند. به همین دلیل همیشه تاکید می شود که پیش از شروع تمرین یا مبارزه بدن تان را به میزان کافی گرم کرده و با انجام حرکات کششی عضلات را آماده کنید.
علاوه بر این، پس از اینکه مبارزه تمام شد به علت کمبود آب در بدن عضلات دچار گرفتگی می شوند. با انجام فعالیت های طولانی در هوای گرم مایعات زیادی از بدن به صورت عرق دفع خواهد شد. در این شرایط حجم خون کم شده و غلظت آن افزایش می یابد و در نتیجه خون کافی جهت رساندن به عضلات وجود نخواهد داشت. با نوشیدن آب پیش از فعالیت و در صورت تعریق زیاد هر 15 دقیقه یکبار می توانید از بروز گرفتگی عضلات جلوگیری کنید.
در صورتی که بدن پیش از تمرین به اندازه مورد نیزا گرم نشده و آمادگی کافی نداشته باشد، کشش و فشار زیادی که روی عضلات بخصوص عضلات ران ایجاد می شود منجر به پاره شدن رشته های عضله شده و آسیب دیدگی آنها را موجب می شود.کشیدگی عضلات ران به سادگی با احساس درد و سفتی در محل قابل تشخیص می باشد. در زمان انجام ضربات پا مانند آپ چاگی و آپ دولیو چاگی احساس درد در ناحیه آسیب دیده افزایش خواهد یافت.