مصدومیت هایی مانند آسیب به تاندون، رباط ها و مفاصل می توانند اثرات بدی بر روی برنامه تناسب اندام تان داشته و مدت زمان زیادی طول می کشد تا بتوانید به طور کامل بهبودی خود را بدست آورید. بر اساس تحقیقاتی که بر روی حدود هزار ورزشکار انجام شده مشخص شد که این نوع آسیب ها بیشتر از هر عامل دیگری باعث می شوند که ورزشکاران از تمرین دور بمانند.
در شرایطی که ورزش کردن به صورت شدید باعث می شود که فشار بیش از حدی به مفاصل و بافت های همبند وارد شود رعایت نکات زیر به شما کمک می کنند که خطر آسیب های جدی تر را کاهش دهید این خطرات به نوبه خود می توانند برنامه تمرینی تان را از رده خارج کنند.
به دلیل اینکه ترمیم و بازسازی تاندون ها نسبت به عضلات دیگر آهسته تر صورت می گیرد بهترین کار این است که مقدار شدت تمرین تان را با دقت زیادی کنترل کنید. هر چند که ممکن است عضلات تان بتوانند فشار زیادی را تحمل کنند ولی برای تاندون هایتان ممکن است اینگونه نباشد و قادر نباشند چنین فشار زیادی را تحمل کنند. به طور معمول افرادی که استروئید مصرف می کنند احتمال آسیب دیدن تاندون هایشان بیشتر خواهد بود.
با گذشت زمان، فشار بیشتری بر بافت های همبند ایجاد شده که می تواند آسیب های مزمن مثل التهاب تاندون و پارگی رباط ها را بوجود آورد. به همین دلیل بسیار مهم است که شدت تمریناتی که انجام می دهید را به تدریج و آرام بالا برده و همچنین بار وزنه ها را نیز به مرور افزایش دهید.
داشتن تعادل بین زمان استراحت و برنامه تمرینی شدید مانند این است که بر روی یک طناب راه می روید. باید بدانید که بدنسازان حرفه ای هم برای اینکه سطح تناسب اندامشان را حفظ کنند استراحت زیادی به مفصل هایشان خواهند داد. بدنسازان حرفه ای در مدتی که در حال استراحت کردن هستند میزان وزنی که بلند می کنند را به صورت چشمگیری کاهش خواهند داد. به طور معمول آنها حدود 50 تا 60 درصد از وزنه ای را که در زمان تمرینات بلند می کردند در زمان استراحت بلند می کنند. به همین جهت مفاصل آنها از وزنه های سنگین خلاص خواهند شد ولی عضلات شان کمی تحریک خواهند شد.
عده ای از متخصصان تناسب اندام بر این باورند که برای بهبود مفاصل حدود 4 هفته استراحت لازم است ولی برخی دیگر عقیده دارند که تنها دو بار در سال باید به مفاصل خود استراحت داد. شما می توانید با توجه به وضعیت بدنی که دارید و حسی که در مفاصل خود احساس می کنید تشخیص دهید که به چه اندازه استراحت نیاز دارید.
یکی از اشتباهاتی که اکثر ورزشکاران مرتکب آن می شوند این است که فقط به فکر درشت مغذی ها می باشند. دلیل آنها برای انجام این کار آن است که باور دارند خوردن نسبت متعادلی از چربی، پروتئین و کربوهیدرات ها یکی از مهمترین عوامل تر تمرین ورزشی می باشد. تعدادی زیادی از افراد توجه به ریز مغذی ها را نادیده گرفته که برای سلامت کلی بدن و همچنین سلامتی مفاصل بسیار مهم هستند.
ازجمله مکمل های دارویی و مواد معدنی و مغذی که به سلامت مفاصل تان کمک می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مکمل هایی مانند گلوکزامین و کندارتین باعث می شوند که ترمیم بافت های همبند با سرعت بیشتری انجام شود.
• ویتامین C برای سرعت بخشیدن به بازسازی تاندون ها و همچنین ترمیم غضروف مفید می باشد.
• روغن ماهی و بذر کتان برای روان کردن مفاصل بسیار مفید است.
• استفاده از قرص های مولتی ویتامین که حاوی زینک هستند باعث می شود که مشکلات مربوط به مفصل کمتر شوند.