در این مقاله قصد داریم به برسی نکاتی بهداشتی بپردازیم که با رعایت کردن آنها رزمی کار می تواند خود را سالم نگه دارد.
• هر رزمی کار قبل از شروع یک رشته رزمی باید معاینه پزشکی شود تا مشخص شود مشکل خاصی ندارد.
• رزمی کار باتوجه به رشته ای که انتخاب می کند باید لباس ها و تجهیزات مخصوص آن رشته را نیز تهیه کند.
• رزمی کار باید پیش از شروع تمرینات عضلات، مفاصل، دستگاه گردش خون، قلب و تنفس را بیدار و به حرکت وابدارد.
• رزمی کار قبل از شروع تمرینات اصلی باید بدن خود را گرم کند زیرا بسیاری از صدمات ورزشی به علت گرم نکردن بدن ایجاد خواهند شد.
• رزمی کار باید نوع تمرین، مدت زمان تمرین، شدت و تعداد جلسات تمرین را در هر هفته و متناسب با سطح آمادگی جسمانی خود انجام دهد.
• باید نوع تمرینات به گونه ای باشد که موجب خستگی زودهنگام رزمی کار نشوند.
• اساتید هنرهای رزمی باید دارای اطلاعات و تحصیلات کافی در مورد علوم آناتومی، فیزیولوژی، آسیب شناسی، روانشناسی و بهداشت داشته باشند و در نتیجه روابط روانی و عاطفی بیشتری بین آنها و شاگردان خود ایجاد می شود.
البته باید به این نکته اشاره کرد که بروز حوادث و آسیب ها در ورزش های رزمی مانند دیگر رشته های ورزشی پر برخود کمی اجتناب ناپذیر بوده و رزمی کاران همواره در معرض یک سری از خطرات بالقوه قرار داشته و در صورت آگاهی از علت آسیب و نحوه درمان این صدمات و راههای صحیح پیشگیری از ناتوانایی های بعدی رزمی کار کاسته می شود.
به همین جهت پیشنهاد می کنیم که رزمی کار پیش از شروع هر گونه فعالیتی و با توجه به ویژگی های بدنی و نوع فعالیتی که می خواهد انجام دهد مورد معاینه و برسی قرار بگیرد. به عنوان نمونه یک کاراته کار حرفه ای از روند متفاوتی برخوردار می باشد. در مقایسه یک کودک ورزشکار می توان به تمام مشکلات پزشکی بالقوه او پی برد. در ورزشکاران مسن تر به دلیل قدرت بیشتر این احتمال کاهش پیدا خواهد کرد.در این دوران هدف معاینه کننده فقط بررسی اثرات آسیب دیدگی قبلی، کنترل کردن کیفی این آسیبها و توانبخشی ورزشکار به منظور آمادگی برای فعالیتهای بعدی می باشد.