خستگی پیش از موعد ازجمله مشکلاتی است که بسیاری از ورزشکاران دچار آن می شوند. در ادامه این مقاله از سایت فروشگاه اینترنتی ژیار آنلاین به بررسی عوامل خستگی پیش از موعد می پردازیم.
اکثر متخصصان می گویند در صورتی که در زمان انجام فعالیت های ورزشی روزانه احساس کردید که فشار زیادی به بدن تان وارد شده است، زود خسته شده اید و قادر نیستید که به ورزش کردن ادامه دهید ممکن است که به عوامل دیگری مرتبط باشد که از آنها خبر ندارید.
بسیاری از افراد از این نکته شکایت می کنند که با انگیزه زیادی شروع به دودیدن می کنند ولی بعد از چند دقیقه ناگهان احساس می کنند که نفس کشیدن برای آنها سخت تر شده و نیرویی برای دویدن ندارند.
داشتن استرس زیاد و خواب بی کیفیت در صورتی که مستمر باشند باعث می شوند که نفس تان در زمان ورزش کردن بند بیاید. در صورتی که در حین ورزش احساس کردید که انرژی بدن تان به شدت کاهش یافته قبل از هر چیزی باید روال زندگی یکی دو روز اخیرتان را مرور کنید. بهترین کار این است که در هر نوبتی که مشغول ورزش کردن هستید حواس تان به 3 نکته اساسی باشد:
1. در زمان ورزش کردن چقدر احساس راحتی یا ناراحتی می کنید؟
2. استرس تان چقدر است؟
3. شب گذشته چقدر خوابیده اید؟
شما باید برای رفع استرس تان اقدام کنید و سعی کنید که کیفیت خواب تان را بالاتر ببرید. در غیر اینصورت ورزش کردن نه تنها به کاهش استرس تان کمک نمی کند بلکه آن را نیز بیشتر می کند.
داشتن آلرژی و آسم چه اینکه در هنگام استراحت باشید یا ورزش می تواند نفس کشیدن را برایتان مشکل کند. شما بدون داشتن اکسیژن کافی نمی تواند بدوید، وزنه بزنید و یا به تمرین کردن مشغول باشید. تک تک عضلات و سلول های بدن برای فعالیت به اکسیژن نیاز دارند و وقفه در رسیدن اکسیژن به آنها منجر به ایجاد اخلال در عملکردشان خواهد شد.
کم خونی یکی دیگر از عواملی است که منجر به ایجاد خستگی می شود. دلیل آن این است که کم خونی باعث خواهد شد که اکسیژن مورد نیاز جهت انجام فعالیت های سنگین به بدن نرسد. علت آن این است افرادی که دچار کم خونی هستند میزان گلبول های قرمز موجود در خونشان که کارشان انتقال اکسیژن است کمتر از حد مورد نیاز می باشد. ازجمله علائم کم خونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. بی خوابی
2. سرگیجه
3. گرفتگی پا
4. رنگ پریدگی
اگر چند مورد از علائم بالا را دارید و احساس می کنید که کم خون هستید بهتر است که پزشک تان مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد که از مکمل های خوراکی برای جبران کم خونی استفاده کنید.
کم شدن آب بدن موجب غلیظ تر شدن خون خواهد شد، درنتیجه کار قلب برای پمپاژ خون به تمامی قسمت های بدن سخت تر می شود. اکنون اگر در زمان ورزش کردن عرق زیادی بکنید مشکل تان بیشتر خواهد شد چراکه هم بدن تان آب بیشتری را از دست خواهد داد و هم اینکه الکترولیت مورد نیاز سلول های عضلانی از بدن تان خارج خواهند شد.
جهت جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی و همچنین کسب اطمینان از تامین آب کافی بدن حین ورزش، قبل و بعد از هر دفعه ورزش سنگین خودتان را وزن کنید. در صورتی که در اثر انجام ورزش بیش از 2 درصد از وزن بدن تان را از دست داده اید (مثلا در صورتی که وزن تان قبل از ورزش 70 کیلو باشد، 2 درصد از وزن تان معادل ¼ کیلو گرم است) باید در حین ورزش مایعات بیشتری بخورید.