سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

فلسفه رنگ کمربندها در رشته های رزمی

فلسفه رنگ کمربندها در رشته های رزمی
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۱۱/۱۲ بازدید کنندگان:۴۰۶۹ نویسنده:سامان موسوی

بنیانگذار جودو که "جیگورو کانو" نام داست دارای مشهورترین تئوری درمورد منشا اصلی سیستم رنگ بندی کمربندها در هنرهای رزمی می باشد.


من در این مدت تئوری های زیادی را مطالعه کردم و در بین همه آنهایی که تاکنون مطالعه کرده ام معتقدم این تئوری معتبرترین و نزدیک ترین تئوری به حقیقت می باشد. مدت زمان زیادی است که در مورد منشاء و سیستم رنگ بندی کمربندهای هنرهای رزمی بحث می شود. با وجود اینکه عقاید و گفتگوهای جدی در این زمینه مطرح شده است اما معمولا جواب های غیر منطقی زیادی نیز در این مورد ارائه می شوند.
کمربند مشکی در هنرهای رزمی جهت نشان دادن درجه رزمی کار استفاده می شود. این کمربند معمولا بالاترین درجه می باشد که نشانی از میزان شایستگی هنرجو در هنرهای رزمی نیز است. "جیگورو کانوا" برای اولین بار در سال 1880 برای معرفی رنگ بندی بر مبنای دان از کمربند مشکی استفاده کرد. پیش از او استاد "کریو" که او هم ژاپنی بود اقدام به ارائه گواهی نامه در هنرهای رزمی می کرد.
زمانی که رزمی کاران در کیمونو مشغول تمرین بودند تنها رنگ های آبی، سفید و مشکی در کمربندها مورد استفاده قرار می گرفت. در اوایل قرن 20 جودوگی که یک سیستم رنگ بندی کمربند جهت نشان دادن درجه رزمی کاران است معرفی شد. دیگر رشته های رزمی نیز از ترکیباتی از این سیستم استفاده کرده و سیستم درجه بندی خاص خود را ایجاد کردند. این سبک درجه بندی در سبک های رزمی غیر از شرق زیاد به کار گرفته نشد با اینکه در برنامه های رزمی نیروهای دریایی غرب به کار گرفته شده بود.
به دلیل اینکه هر کدام از سبک های رزمی جداگانه سیستم درجه بندی رنگ های کمربند را ارائه کردند رنگ ها و رتبه بندی ها در بین همه هنرهای رزمی با هم برابر نیست. برای مثال در بعضی از آنها کمربند سیاه پس از 3 سال تمرین داده می شود در حالیکه در برخی از سبک های رزمی ممکن است رزمی کار بیش از 10 سال طول بکشد تا بتواند به کمربند مشکی دست پیدا کند.
در رشته های رزمی ژاپنی از سیستم های تقسیم بندی کمربند سیاه به نام دان استفاده می کنند که به شکل خطوطی بر روی کمربند دوخته می شوند. برای مثال در زیر یک کمربند با درجه دان 3 را مشاهده می کنید.

 

کمربند مشکی


درجه دان به کسانی اعطا می شود که دارای کمربند سیاه باشند، یعنی در سیستم رنگ بندی پس از رنگ سیاه رنگ دیگری وجود نداشته و پس از آن درجه بندی بر اساس دان انجام می شود. کمربند مشکی، مشکی باقی می ماند اما با افزایش دان ها خطوط روی کمربند افزایش می یابند. ای در حالی است که در تعدادی از هنرهای رزمی دیگر با گرفتن دان های بالاتر رنگ کمربند نیز عوض می شود.
در هنر رزمی جودو و تعدادی از فرم های کاراته، دان های ششم کمربند قرمز و سفید می بندند. البته کمربند قرمز و سفید اغلب در مناسبات تشریفاتی استفاده می شوند و در زمان تمرینات و مسابقات از همان کمربند مشکی استفاده می شود. در تعدادی از باشگاه ها کمربند قرمز را در دان های 9 و 10 به رزمی کار می دهند و در برخی از کلاس های جوجیتسو هم رنگ شیهان و بالاتر از آن کمربند بنفش به تن می کنند.
کمربند قرمز و سفید اغلب در مناسبت های تشریفاتی به کار می روند و کمربند مشکی بیشتر حین تمرینات بستهمی شود. در برخی آموزشگاه ها، کمربند قرمز را در دان 9 یا 10 به فرد اعطا می کنند و در برخی از کلاس های جوجیتسو، رنک شیهان و بالاتر از آن کمبرند بنفش به تن می کنند.
 

برچسپ ها :
کمر مشکی کمربندهای کاراته هنر های رزمی هنر رزمی هنرمند رزمی
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha