کشتی با گاو که در چین به آن Guanniu می گویند در بهترین حالت یک ورزش تفرقه آور است. هرچند که این کشتی به اندازه فستیوال های گاو بازی اسپانیا بحث برانگیز نیست چون در آن هیچ گاوی کشته نمی شود اما باز هم سوالات اخلاقی خاصی مطرح می شود. اما آنچه که در این مورد می خواهیم بدانیم این است که آیا این به اصطلاح ورزش جزء هنرهای رزمی محسوب می شود و اگر چنین است چه جایگاهی در این بین دارد.
از نظر ماهیت، هنرهای رزمی مبارزه بین دو یا چند شرکت کننده انسان که به تمایل خود دست به این کار می زنند است. اما کشتی با گاو این راه را در همه جنبه ها تار می کند. زیرا دلیل آن این است که شرکت کننده (که در این ورزش گاو است) به تمایل خود در چنین رویدادی شرکت نمی کند و مهمتر از همه او یک انسان نیست.
استفاده از گاو به عنوان حریف در ورزش های رزمی اتفاق تازه ای نیست. قدمت آن به صده ها سال پیش به مسلمانان Hui برمی گردد که بطور پیوسته در چین رواج پیدا کرده و باعث رونق گردشگری و افزایش رونق اقتصادی در برخی مناطق چین شده است.
استاد کیوکوشین کاراته یعنی ماس اویاما نیز در دوران خود مرتب با گاوها نبرد می کرد، بنابر گزارش ها او در مجموع با 52 گاو نبرد کرد که در این بین 3 تای آنها را با تنها یک ضربه مستقیم مشت کشت و 49 تای دیگر را با شکستن شاخ هایشان با دست و چاقو کشت. البته در این بین یک بار که اویاما با یک گاو نر وحشی مبارزه می کرد باعث شد که به شدت زحمی شود و به مدت 6ماه در بستر بماند.
این وحشی گری محض برای حیوانات را نمی توان با هیچ چیزی بهانه کرد، اما در نسخه مردن امروز ادعا می کنند کاری که انجام می دهند با گذشته فرق دارد. از نظر آنها گاوها از نظر جسمی آسیب نمی بینند و به گونه ای با آنها رفتار می شود که به پشت شان ضربه سختی وارد نشود و علاوه بر آن آنها عقیده دارند که از نظر روانی ارتباط تنگاتنگی با گاوها دارند. درحالیکه آنها ادعا می کنند که رفتار آنها با گاوها مانند رفتار دیگران با حیوانات خانگی شان مانند سگ ها است باید بگوییم که هیچ کس دوست ندارد که سگ خانگی اش هر روز با یک نفر درگیر شود.
ما بر این باوریم که در ورزش های رزمی علاوه بر اینکه مهارت های آشکار دفاع از خود را یاد می گیریم بلکه از مزایای دیگر آن نیز برخوردار می شویم. حال این سوال پیش می آید که آیا کشتی با گاو نیز مزایایی در بر دارد؟
نظر شما در این مورد چیست؟؟