جیت کان دو هنر رزمی چینی می باشد که توسط بروس لی که یک کونگ فو کار حرفه ای و هنرپیشه معروف سینما بود طراحی شد. اکثر تکنیک های جیت کان دو طبق تکنیک های وینگ چون کونگ فو طراحی شده اند، دلیل آن این است که بروس لی تمرینات کلاسیک رزمی خود را در هنگ کنگ و زیر نظر استاد "ییپ من" به انجام رسانده بود.
تکنیک های وینگ چون به گونه ای در جین کان دو تغییر کرده اند که کاربردی تر شوند و همچنین بکار گیری سلاح سرد نیز در آن به طور قابل توجهی افزایش یافته است. علاوه براین، تعدادی از حرکات و فنون دیگر هنرهای رزمی نیز به آن افزوده شده اند، به گونه ای که عده ای جیت کان دو را اولین رشته و الگوی هنرهای رزمی ترکیبی معرفی می کنند.
نحوه بکار گیری سلاح در جیت کان دو بر اساس هنرهای رزمی آقای "دان اینو سانتو" می باشد که بروس لی با تمرین آن توانست اشکالات اساسی اش را پیدا کرده و جهت رفع آنها اقدام کند. او به استفاده ترکیبی از ضربات دست و پا اعتقاد زیادی داشت به گونه ای که در این زمینه گفته است که: در صورتی که انسان به 4 دست و 4 پا به دنیا می آمد می توانست ضربات و تکنیک های پیچیده تری طراحی کند، اکنون که اینگونه نیست تکنیک های کاربردی و اساسی نیز به همین شکل خواهند ماند، بروس لی این هنر رزمی را جیت کان دو و بدون پیشوند و پسوند نامید.
لباس فرم هنرجویان رشته جیت کان دو شامل شلواری سرمه ای و تی شرت سفید و شال می باشد که رنگ شال بسته به درجه رزمی کار متغیر خواهد بود.
تمرین در جیت کان دو به 3 صورت مقدماتی، پیشرفته و حرفه ای تقسیم می شود. البته اساتید دیگری آن را به دو بخش درجه ای و هنری دسته بندی می کنند که در این بین قسمت هنری بسیار سخت و طاقت فرسا بوده و نیازمند سال ها تمرین سخت و مداوم می باشد. رنگ شال نیز بسته به درجه فنی رزمی کار تغییر می کند، درجات فنی در جیت کان دو به ترتیب عبارتنداز: زرد، نارنجی، آبی، سبر، قهوه ایریال سورمه ای، بنفش، مشکی، دان یک و ...
ازجمله تغییرات اساسی که بروس لی در سیستم چی سائو وینگ چون انجام داد نحوه ایستادن در زمان انجام چی سائو بود. در وینگ چون پاها روبروی هم قرار خواهند گرفت و به اندازه عرض شانه ها از هم جدا خواهند شد. همچنین پاشنه ها به سمت داخل قرار خواهند گرفت. از دیدگاه بروس لی این نحوه ایستادن منجر به کندی و سنگینی حرکت بدن می شد و همچنین قسمت زیادی از بدن در معرض ضربه حریف قرار می گرفت، به همین جهت در جیت کان دو، چی سائو با پای راست و یا چپ رو به جلو ایستاده و پاشنه پای عقب بالا خواهد ماند.
ازجمله دیگر تغییرات ایجاد شده توسط بروس لی دی جیت کان دو این بود که برخلاف وینگ چون، ضربات دست به سبک بوکسورها انجام می شد.
بروس لی پس از سفر به هنگ کنگ به فکر ایجاد یک روش رزمی جدید افتاد. او در سال 1965 فکر پایه گذاری جیت کان دو را در سر داشت. مبارزه بروس لی با "وان جک ما" تاثیر زیادی بر روی فلسفه مبارزه او گذاشت. با وجود اینکه او توانست حریف خود را به طور فجیعی شکست دهد ولی معتقد بود که آن مبارزه زیادتر از حد معمول طول کشیده و او قادر نبوده که آنگونه که انتظار می رود از تکنیک های وینگ چون استفاده کند. علاوه بر این او دیگر قادر نبود به یادگیری و افزایش دانسته هایش در مورد وینگ چون مشغول باشد چراکه از استادش خیلی دور شده بود.
بروس لی نیازمند سیستمی بود که منجر به شکوفایی بیشتر او شود. به همین دلیل با تاکید بر کاربردی بودن، انعطاف پذیر بودن، داشتن سرعت و کارآمدی به توسعه سیستم جدید پرداخت. او به استفاده از روش های گوناگون آموزشی ازجمله بدنسازی جهت افزایش قدرت، دویدن برای افزایش استقادمت، تمرینات کششی برای افزایش انعطاف پذیری و بسیاری از روش های دیگر پرداخت.