سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

دلایل اصلی افزایش وزن چیست؟

دلایل اصلی افزایش وزن چیست؟
تاریخ ارسال:۱۳۹۶/۵/۳۰ بازدید کنندگان:۱۵۳۷ نویسنده:سامان موسوی

 

 

دلیل اصلی افزایش خورد بیش از مقدار مورد نیاز و یا کاهش فعالیت جسمانی می باشد. ولی به نظر می رسد که عده ای از اشخاص حتی تغییری در میزان خوردن و فعالیت بدنی شان صورت نمی گیرد اما با این وجود باز هم اضافه وزن پیدا می کنند. در اصل در اینجا به بررسی این دلایل می پردازیم.


داشتن خواب ناکافی و بی موقع

در صورتی که در موقع مورد نیاز نخوابید احتمال اینکه دیرتر غذا بخورید بیشتر خواهد شد. ولی خوابیدن کم باعث ایجاد مشکل دیگری نیز خواهد شد. امکان دارد که در اثر کم خوابی تغییرات بیوشیمیایی در بدن ایجاد شود، در نتیجه فرد بیشتر احساس گرسنگی کرده و دیرتر سیر خواهد شد.


داشتن استرس

زمانی که شخص دچار استرس شود هورمون های استرس (کورتیزول) بیشتری در بدنش ترشح خواهد شد. این هورمون ها منجر به افزایش اشتها می شوند. همچنین تمایل به استفاده از فسد فودها نیز شانس چاق شدن شما را در هنگام استرس به میزان زیادی افزایش خواهد داد.


مصرف داروهای ضد افسردگی

یکی از عوارض جانبی رایج داروهای ضد افسردگی افزایش وزن می باشد. با این وجود، هیچ وقت بدون اینکه با پزشکتان مشورت کنید مصرف آنها را قطع نکنید. ولی می توانید در مورد تغییر دارو و یا روش های درمان با پزشک خود مشورت کنید. در بعضی از افراد زمانیکه داروی یک افسردگی مصرف می کنند احساس بهبودی پیدا کرده و اشتهایشان بیشتر خواهد شد که این منجر به چاق شدن آنها نیز می شود. البته در بعضی از شرایط خود افسردگی نیز باعث افزایش وزن خواهد شد.


استروئیدها

مصرف داروهای استرویدی مثل "پریدینسون" باعث جمع شدن آب اضافی در بدن می شود و یا اینکه افزایش اشتها را به دنبال دارد. به همین جهت داروی های استروئیدی نیز در لیست داروهایی قرار می گیرند که منجر به چاقی تان خواهند شد. البته باید بدانید که میزان اضافه وزن شما بستگی به دوز و مدت زمان مصرف تان دارد. ممکن است که این داروها به صورت موقت منجر به تغییر الگوی تجمع چربی در بدن شوند. در این شرایط در قسمت های صورت، گردن و پشت چربی آن افزایش خواهد یافت.


مصرف دیگر داروها

تعدادی از داروهای دیگر مثل داروهای برطرف کننده اختلالات روانی، افزایش شیر، اختلاط دو قطبی، صرع، میگرن، دیابت و فشار خون امکان دارد منجر به اضافه وزن شوند. اگر می خواهید دارویی را تغییر دهید یا مصرف آن را قطع کنید این کار را سر خود انجام ندهید، بهتر است که با پزشک تان مشورت کنید.


کم کاری تیروئید

ازجمله نشانه های بارز کم کاری غده تیروئید خستگی زیاد، احساس سرما و همچنین اضافه وزن می باشد.  در صورتی که هورمون تیروئید بیش از اندازه از سطح مورد نیاز پایین تر باشد منجر به کند شدن متابولیسم شده که نتیجه آن اضافه شدن وزن می باشد.البته باید گفت که خوشبختانه کند بودن و کم کاری تیروئید را می توان با مصرف دارو درمان کرد.


ترک سیگار

افرادی که مصرف سیگار را ترک می کنند امکان دارد که پس از مدتی وزن شان افزایش پیدا کند. البته اکثر این افراد حدود 4 تا 5 کیلوگرم وزن اضافه می کنند. با ترک سیگار و حذف نیکوتین در بدن اشتهای شخص باز شده و بیشتر از قبل غذا می خورد که آن نیز منجر به افزایش وزن خواهد شد. البته این افزایش اشتها موقتی است و پس از چند هفته به حالت عادی برخواهد گشت.
 

برچسپ ها :
چربی سوزی رهایی از استرس سوزاندن چربی فشار خون فیتنس
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha