سبد خرید (۰) کالا
جمع کل: ۰ تومان

آمادگی جسمانی به چه معنایی می باشد؟

آمادگی جسمانی به چه معنایی می باشد؟
تاریخ ارسال:۱۳۹۵/۱۱/۲۶ بازدید کنندگان:۱۴۹۷ نویسنده:سامان موسوی

آمادگی جسمانی به معنادی داشتن قلب، عروق خونی، ریه و عضلات سالمی است که شخص مورد نظر بتواند به بهترین شکل کارها و وظایفش را انجام دهد.


همانطور که مشاهده کردید این تعریف شامل عموم مردم می شود. ولی هنگامیکه درباره بعد ورزشی ورزشکار سخن بگوییم عوامل متنوعی همچون داشتن تغذیه مناسب، نوعی کاری که انجام می دهد به داشتن استراحت کافی و نبود اضطراب و فشارهای عصبی و غیره وابسته می باشد و نمی توان نقش آنها را در برنامه ورزشی یک ورزشکار ندیده گرفت.
جهت اینکه بدن انسان قادر باشد تا به بهترین نحو ممکن نقش خود را در زندگی انجام دهد باید دارای آمادگی جسمانی خوبی باشد، به این معنی که به صورت مداوم انرژی لازم را در اختیار داشته باشد تا قادر باشد وظایفش را به بهترین نحو انجام دهد.
بر اساس تحقیقاتی که گزارشگران بدون مرز انجام دادند اعلام کردند که:  زمانی که در مورد آمادگی جسمانی صحبت می شود هدف از آن، داشتن قلب، عروق خونی، ریه ها و عضلاتی می باشد که قادر باشند به نحو احسن وظایف شان را انجام دهند و شور و نشاط تمام در فعالیت ها و تفریحات سالمی شرکت کنند که افراد عادی و غیر فعال نمی توانند آنها را به خوبی انجام دهند.
عوامل زیادی در داشتن آمادگی جسمانی خوب موثر می باشد اما در این مقاله به برسی 4 عاملی که بیشترین نقش را در این بین دارد می پردازیم:


داشتن قدرت عضلانی

همانگونه که میدانید تقریبا 40 درصد وزن انسان را عضلات او تشکیل می دهند، این عضلات در خود انرژی درست می کنند که به آن نیرو و قدرت عضلانی می گویند که باید بگوییم می توان آن را اندازه گیری هم کرد. مهمترین عامل شناخته شده در آمادگی جسمانی استعداد و توانایی عضلات در وارد کردن نیرو یا مقاومت در برابر آن می باشد.
تمرینات قدرتی جزء عواملی می باشند که باعث می شوند تارهای عضلانی حجم بیشتری گرفته و توانایی شخص را در بکار گیری نیروی تولید شده افزایش می دهد. قدرت عضلانی اهمیت زیادی در ورزش های مختلف و همچنین فعالیت های روزانه دارد. تعداد زیادی از افراد دارای دارای عضلات بازو و سرشانه ضعیفی می باشند که منجر به ضعف در فعالیت های ورزشی و روزانه و همچنین ایجاد درد و بیماری در سنین بالا خواهد شد.


داشتن استقامت عضلانی

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم عضلات انرژی تولید کرده و آن را در خودشان ذخیره می کنند.  این کار به ماهیچه های این امکان را می دهد که زمان بیشتری را به انجام فعالیت های خود اختصاص دهند. به این کار استقامت عضلانی گفته می شود. به بیان دیگر می توان گفت: استقامت عضلانی را ظرفیت یک عضله یا گروهی از عضلات برای انقباض مداوم می گویند.
عده زیادی از افراد استقامت عضلانی را با قدرت عضله اشتباه می گیرند ولی باید توجه کنید که معمولا استقامت عضلانی عبارت است از توانایی در بکارگیری قدرت و نگداری این توانایی برای زمانی نسبتا طولانی. مثلا در انجام کارهایی همچون برف پارو کردن، چمن زدن، نظافت یا بعضی از حرکات ورزشی همچون دراز و نشست، بالا کشیدن بدن در حالت بارفیکس و غیره. باید بدانید که داشتن استقامت عضلانی بسیار ضروری است و بدون آن نمی تواند به آمادگی جسمانی برسید.


انعطاف پذیری عضلات

نوبت به انعطاف پذیری عضلات رسید. باید بگوییم که انعطاف پذیری عضلات را توانایی در بکارگیری عضلات در وسیع ترین دامنه حرکاتی به دور مفصل ها می گوییم. این عامل نیز نقش مهمی در آمادگی جسمانی ورزشکار ایفا می کند. با انجام تمرینات منظم ورزشی می توان توانایی مفاصل بدن در خم شدن و چرخیدن را بیشتر کرد و درنتیجه کارایی عضلات بهبود خواهد یافت. در صورتی که عضلات تان دارای انعطاف کمی باشند برای بدن تان محدودیت حرکتی ایجاد می کنند.
ازجمله کارهایی که نیازمند انعطاف هستند می توان به انجام فعالیت های روزانه همچون باغبانی، خانه داری و ورزش هایی مانند دو میدانی و ژیمناستیک اشاره کرد.


داشتن استقامت قلبی ریوی

آخرین عاملی که در این مقاله به برسی آن می پردازیم داشتن استقامت قلبی ریوی می باشد. تعداد زیادی از محققان بر این باورند که عامل استقامت قلبی ریوی در آمادگی جسمانی بیشتر از دیگر عواملی که در بالا به آنها اشاره کردیم اهمیت دارد و در مقابل عده ای دیگر نظریه ای مخالف آن را ارائه می دهند. ولی تجربه نشان داده است که داشتن استقامت قلبی ریوی یکی از عوامل مهم در آمادگی جسمانی می باشد که با انجام دادن تمرینات استقامتی شدید و سنگین می توان آن را ارتقاء داد.
 

برچسپ ها :
آمادگی جسمانی
پست های مشابه
ارسال نظر
Captcha